Balerina nopții

Noaptea schimbă străzile din cartier în stafii ale vieții urbane. În întunericul văscos doar vântul rece mai plimbă prin aer câteva frunze rătăcite prin toamnă. Casele au tăcut, luminile de la ferestre s-au stins pe rând, câinii înfometați s-au adăpostit prin resturi de cartoane…

Felinarele bătrâne au obosit să mai lumineze acest pustiu de plumb și pâlpâie bolnăvicios. Un scârțâit de poartă fisurează liniștea deplină, dar prin repetare se pierde și el în noapte. Doar cei care au cunoscut singurătatea pot privi acest decor apăsător, ceilalți au adormit de mult.

Dincolo de draperiile grele, există totuși un observator care așteaptă nerăbdător ca ea să apară. În cele din urmă o zărește, are trupul fragil și pielea albă, asemenea unui porțelan translucid. Frânge aerul cu mișcări grațioase, estetice, fragile…preschimbă pustiu de plumb într-un decor eteric, transformă singurătatea sa în cel mai frumos spectacol de balet.

Vis sau realitate?…întrebarea l-a obsedat toată dimineața. Deși nu a băut mai multă cafea ca de obicei, este extrem de agitat și pendulează printr-o mulțime de stări. Își simte palmele transpirate și îi este greu să se concentreze, prin minte-i rulează aceeași întrebare: vis sau realitate?

Sursă foto

Cu cele mai parfumate gânduri,

Ionela

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s